Hur vet man vilken flyttfirma man skall välja?

Ja, det är nog inte så svårt egentligen. Det finns många bra flyttfirmor och ofta är det bara att välja en av dem. Har din flyttfirma du kollar på F-skatt i Sverige registrerat? Det är en bra start. Har dem också trafiktillstånd? Verkar dem ha ett bra kundbemötande? Nu börjar det närma sig. Är svaret ja på alla dessa frågor så är det troligen en helt OK flyttfirma du har att göra med och jag kan tycka att det bara är att boka din flytt hos dem. Om du däremot har ett stort uppdrag eller ett special-uppdrag så kan det vara smart att titta lite närmare.

Större flyttar, företagsflyttar och special uppdrag

Skall man boka en riktigt stor flytt som kommer att kosta mycket så är det nog smart att prata med några olika flyttfirmor och börja göra upp en affär. Eftersom det är ett stort jobb så kommer flyttfirmorna vara mer sugna på att få uppdraget, det bästa man kan göra då är att få några flyttfirmor att tävla om uppdraget och på så sätt få ner priset. Så vad jag skulle göra är att börja prata med åtminstone tre av de största flyttfirmorna, beskriva uppdraget och be om prisuppgift av en flyttfirma Stockholm som du gillar. Sedan jämföra prisuppgifter mellan dessa flyttfirmor och sedan komma tillbaks till dem, säga vad man fått för erbjudanden från dem andra och be om ny prisuppgift. Detta kan man göra några gånger, beroende lite på hur förhandlingarna känns.

För röjning och tunga lyft

Vissa flyttfirmor är mer inriktade på röjning och tunga lyft, då är det ofta lite billigare att boka dessa tjänster hos dem. Sådana flyttfirmor brukar ha det relativt synligt på sina hemsidor att de är specialister på dessa saker. Här är det dock svårt att få igång någon form av konkurrens utan man får oftast betala den flyttfirma man hittar det pris dem vill ha, om man verkligen behöver en expert – oftast blir det ändå billigare i slutändan när man anlitar experter eftersom dem är snabbare och säkrare på sin sak. Så om du skall röja eller utföra tunga lyft är det bara att kontakta dem och be om offert.