Packa kläder inför flytten 

Det råder ingen tvekan om att det är mycket som ska packas ner i lådor och kartonger när det är dags att flytta. Nu ska porslinet ner, böcker ska dammas av och hemmet ska lämnas städat inför nästa hyresgäst eller köpare. För att flytten ska gå så smidigt som möjligt behöver man se till att planera packningen i god tid och ha tillräckligt med kartonger och emballage. Ett vanligt misstag är att man fokuserar för mycket på att packa ner, så pass att man glömmer att packa rätt. 

 

Om du packar rätt kommer det inte bara bli enklare för dig att hitta allting när du väl ska packa upp, utan hela flytten kommer att gå mycket smidigare. Visst hade det varit skönt om det hade räckt att packa de sista dagarna, men i många fall behöver man börja månader innan flyttfirma norrtälje kommer. I den här texten ska vi dock inte fokusera på hur du packar glas, dekorationer, inredning eller tavlor, utan det vi ska titta närmare på är hur du kan packa dina kläder rätt. Kläderna är trots allt något som du kommer behöva redan samma dag, t.ex. när flytten är klar och du vill duscha och byta om. 

 

Så packar du kläderna bäst inför en flytt 

Använd påsar och spara kartonger – Kartonger är förvisso enkla att bära och visst ger de ett mer städat intryck i ett redan flyttkaotiskt hem, men genom att packa kläder i kartonger slösar du på dom i onödan. Spara istället kartonger till mer känsliga ting som kan gå sönder och använd dig av påsar till dina kläder. Här fungerar IKEA-kassar riktigt bra eller större bärkassar i plast från matbutiker. 

 

Låt kläderna vara kvar på galgen – Det kan falla sig naturligt att plocka ner kläderna från galgarna och vika fint i kartonger eller påsar, men genom att låta plaggen sitta kvar på galgen sparar du mycket tid när det är dags att packa upp. När du anländer till din nya bostad kan du direkt hänga upp kläderna i garderoben utan att behöva leta reda på kartongen med galgar. 

 

Gör en akut-klädlåda – Hur duktig du än är på att packa kommer du inte komma ifrån det faktum att en flytt är kaotisk och att saker och kartonger hamnar huller om buller. Se till att du gör en låda, kartong eller påse med “akut kläder”. Det kan t.ex. vara sovkläder till hela familjen och ombyten till två dagar framöver. Se till att den här kartongen blir inburen först och att den blir placerad på ett framkomligt ställe. Märk den också tydligt så att ni har kläder tills ni packat upp.