Bli minimalist när du flyttar

Har du hört talas om minimalism? Det börjar bli modernt nu, dels i inredningssammanhang men också som livsstil. Att vara minimalist innebär att man har så lite saker som möjligt utan att dra ner på sin livskvalitet. Man gör sig av med allt man inte behöver och behåller det man behöver. Genom att göra detta ökar man kärleken till dem sakerna man har plus att man ser till att dem är av bra kvalitet istället för att köpa massa olika saker av låg kvalitet. Minimalism är bra både för att lugna hjärnan och för miljön. Det finns många fördelar för den som adopterar ett minimalistiskt tankesätt och det kan sprida sig till många områden av livet.

När man flyttar har man ett bra läge

Eftersom man ändå behöver packa ner och sortera alla saker – varför inte passa på att göra sig av med sådant man faktiskt inte behöver. Att verkligen bli minimalist behöver man inte – men att ha en någorlunda minimalistisk approach när man väljer vad som skall följa med till det nya boendet tror jag starkt på. Man skall absolut inte slänga sådant man använder eller behöver. Det man skall slänga är sådant som man antingen inte längre uppskattar, exempelvis en tavla. Eller sådant man inte längre använder, exempelvis en glassmaskin.

Du kommer spara energi och pengar

När man inte skall ha med sig allt gammalt bråte tar det mindre tid och energi att flytta! Och man behöver inte lägga lika mycket pengar på flyttfirma eftersom man inte har lika mycket saker. När du letar efter flyttfirma vill jag passa på att tipsa om ett knep som är bra för att få ner priset på flyttfirma. Det är att fråga om prisuppgift från flera flyttfirmor, då kan du lätt jämföra flyttfirma mot flyttfirma för exakt det uppdrag du har och på så sätt välja den flyttfirma som passar din situation allra bäst.

Det går dessutom fortare att packa upp

Inte nog med att man får en massa fördelar innan man flyttat, det går ju snabbare att packa upp också. Plus att man inte får det lika plottrigt i det nya hemmet (om man nu inte absolut älskar att ha prydnader överallt). När man tar bort en del prydnader märker man ganska snabbt att de som står kvar träder fram mer. Därför är jag ett fan av att ha några få väl valda prydnader.

Minimalism i ord

Jag skrev lite högre upp att minimalismen kan sprida sig till olika områden av livet – det finns en viss del av minimalism som innebär att man inte pratar lika mycket i onödan – vilket kan leda till att man säger fler väl valda ord som faktiskt betyder någonting för “movers NY“. Detta kan vara svårt för vissa och lätt för andra. Jag vet faktiskt inte om jag själv anser att det är något att eftersträva eftersom det kan vara kul att prata bara för pratandets skull och att det inte alltid måste ha särskild betydelse.