Enklare flyttkarusell – Aftonbladet tipsar

De flesta som flyttar gör det under sommaren. Det är skönare väder, enklare att flytta och många har semester. Det gör helt enkelt det lättare att flytta. Men det finns även andra saker som gör det enklare – planering. Aftonbladet presenterade deras ”bästa tips inför flyttkarusellen” inför sommaren 2017. Tips som fortfarande är lika aktuella.

  1. Börja rensa i god tid

Allt för många tar med sig ”skräp” till nästa lägenhet. Saker som egentligen kunnat slängas bort bara man haft tiden. Att packa och bära med sig detta är onödigt och skapar större kostnad i det fall en flyttfirma ska genomföra flytten.

  1. Boka hjälp minst en månad före

Boka städfirma och flyttfirma minst en månad före flytten. Samma tidsperspektiv bör man ha om man tänkt fråga vänner och bekanta om hjälp. Det skapar förutsättningar att få den hjälp man behöver utan att det ska skapa stress på slutet.

  1. Räkna med en flyttkartong per kvadratmeter

Ett klassiskt fel är att köpa för få flyttkartonger. Hos de flesta återförsäljare går det att lämna tillbaka dem om man inte använt dem. Det gör att man lika gärna kan köpa in fler kartonger än vad man från börjat trott ska användas. Hellre för många än för få.

  1. Märk upp efter ett schema

Bestäm i förväg vad som ska stå på kartongerna. Är det matrum/salong eller vardagsrum? Det blir betydligt lättare för den flyttfirma som bär upp kartongerna att ställa allt på rätt ställe.

  1. Packa i flyttkartonger, banankartonger och annat stapelbart

Genom att välja stapelbara kartonger kan flytten med din flyttfirma Göteborg effektiviseras och göras mycket enkel. Det är också lättare att packa i förväg om kartongerna kan staplas på varandra mot väggar i rummen.

  1. Packa inte för tungt

En stor flyttkartong med böcker blir extremt tung. Det gör den inte bara otymplig för nordiskaflyttkompaniet.se utan risken är även att kartongerna går sönder. Packa enbart så tungt att lådan med lätthet kan bäras. Om det är tunga saker kan halva flyttkartonger användas. De är exakt hälften så stora vilket gör att de fortfarande lätt kan staplas och hanteras tillsammans med de större.

  1. Anlita flyttfirma? – Ta in offerter

Priset kan skilja relativt mycket mellan en flyttfirma mot en annan. Här gäller det att vara noga med att beskriva vilken hjälp man behöver så att firman kan göra en tydlig offert. Önskas allt från packning och flytt eller bara transport av lastbilen från punkt A till punkt B? Precis som med alla tjänster så går det att hålla nere priset genom att jämföra en handfull flyttfirmor.

  1. Packa ”lättillgängligt”

Saker du behöver inom det första dygnet bör packas i en separat låda. Det är troligtvis den sista lådan du packar innan flyttlasset drar iväg. En låda som kan jämföras med handbagage vid en resa inför utlandflytt med din flyttfirma Göteborg som kan sin grej. Ibland rekommenderas denna låda vara helt röd eller genomskinlig – allt för att man snabbt ska urskilja den mot resten utan att behöva läsa alla noteringar på lådorna.

  1. Gör en hisskylt

En vecka innan flytten går av stapeln är det uppskattat att sätta upp information om detta i trappuppgången. Det inte minst om det finns en hiss som därmed kommer bli ”uppbokad” under större delen av dagen. Sätt gärna samma lapp på hissdörren när flytten sker samt nämn ditt telefonnummer. Skulle det komma någon som har stort behov av hiss ska de kunna nå dig och kunna ”låna hissen” en stund.

Lycka till med flytten!