Så jämförs enkelt företagens priser

Om du ska köpa ett par märkesskor, en telefon eller en bok kan du lätta jämföra priserna på dessa produkter på sidor som Pricerunner eller prisjakt. Du anger vilken produkt du vill köpa och ser sedan priser från flera olika butiker.

Men hur jämför du enkelt priser på olika tjänster? Hur hittar du billigast rörmokare, städfirma, elektriker eller flyttfirma? På samma sätt – fast via tjänster som samlar och jämför tjänsteföretag. Tanken är alltså densamma – du som kund kan jämföra priserna snabbt. Däremot skiljer sig dessa två tjänster tydligt på en punkt dvs. hur jämförelsen går till.

Hitta rätt flyttfirma

Genom att ta ett exempel på hur du hittar rätt flyttfirma kan tjänsten tydligt presenteras. Det finns ett par liknande tjänster på internet men alla har samma funktion och liknande upplägg.

Om det är en sida som erbjuder jämförelser för flyttfirmor stockholm av flera olika tjänster så är första steget att välja vilken bransch man vill ha hjälp av. Det kan exempelvis vara ett städföretag, en målare, en flyttfirma eller magasinering. Är det enbart en enda tjänst som jämförs behöver inte denna punkt fyllas i.

Om det är en sida som erbjuder jämförelser över hela landet så är andra steget att välja var man vill anlita och få hjälp av en denna flyttfirma. Ett enkelt sätt är att ange postnummer då man lätt definierar var hjälpen ska ske. Är det exempelvis i Stockholm är det ju stor skillnad på var i Stockholm som hjälpen ska ske. Då är postnummer mer specifikt.

Nu är det sedan dags att tydligt ange vilken hjälp som önskas. För att en flyttfirma ska kunna ge ett korrekt prisförslag behöver de bland annat veta datum (helger kan vara dyrare), var du nu bor och var du ska flytta med flyttfirmor stockholm och andra tjänster. Andra uppgifter som vanligtvis anges är hur många rum bostaden är på och vilka olika tjänster som önskas.

En flyttfirma hjälper främst till med att bära och köra allt men de kan även ha tjänster som magasinering, uppackning på den nya adressen, sälja packlådor m.m. Därmed är det fördelaktigt för flyttfirmor stockholm om man tydligt anger detta i ansökan.

När hela ansökan är ifylld skickas den iväg. Det som nu sker är att flera företag får exakt samma offertförfrågan. Det är alltså en tjänst som digitalt ser till att du inte bara får offert från en enda flyttfirma – utan flera flyttfirmor stockholm på samma gång.

De offerter du nu får kan du se över och utifrån det avgöra vilken som har lägst pris. Det är därmed samma grundidé som Pricerunner (att jämföra priser) men eftersom en flyttfirma inte kan ge ett pris förrän en rad uppgifter lämnats in behöver jämförelsen ske på annat sätt.